Psychisch litteken

Door Beatboxx op woensdag 7 november 2012 17:32 - Reacties (13)
Categorie: Howto's, Views: 5.516

Pesten is de afgelopen tijd overal in het nieuws, bij grote tv-programma's schuiven hoogleraren in de kinderpsychologie aan, vooral naar aanleiding van de zelfmoord van Tim Ribberink wiens familie ik heel veel sterkte toewens.
Pesten is niet zozeer iets waar ik zelf heel veel ervaring mee heb, maar het is wel iets waar ik me onwijs aan erger en ook als mens voor schaam. Waarom zou iemand van vol verstand expres het leven van iemand anders zuur maken?

Ik wil omtrent dit onderwerp onderstaande met jullie delen. Ik kwam dit berichtje tegen op facebook, en ik heb geen idee wie de auteur is en of het Łberhaupt waar is. Wat ik wel weet, is dat het een heel mooi verhaal is, en zeker het lezen waard:


Een onderwijzeres in New York onderwees haar klas over de gevolgen van pesten. Ze gaf hen de volgende opdracht. Ze gaf alle kinderen in de klas een stuk papier en zei hen het te verfomfaaien, het te verkreukelen, er een prop van te maken, het op de grond te gooien en er op te stampen. Kortom er echt een puinhoop van te maken, maar het niet te verscheuren. De kinderen vonden dat wel een leuke opdracht en deden hun best het blad zo veel mogelijk te verkreukelen. Toen kregen ze de opdracht om het papier voorzichtig weer open te vouwen, zodat het niet scheurde en het weer glad te strijken. Ze liet hen zien hoe vol littekens en vuil het papier was geworden. Toen zei ze de de klas dat ze het papier moesten zeggen dat het hen speet dat ze het zo verkreukeld hadden. Maar hoe vaak ze ook zeiden dat het hen speet en hoe ze hun best ook deden om de kreukels weer uit het papier te halen, het lukte hen niet om het blad in de vorige gladde staat terug te krijgen. Ze wees haar leerlingen op alle littekens die ze achterlieten. En dat die littekens nooit meer zullen verdwijnen, hoe hard ze ook probeerden ze te repareren. Dat is wat er gebeurt als een kind een ander kind pest. Je kan zeggen dat het je spijt, je kan proberen het weer goed te maken, maar de littekens zijn er en die blijven. Mensen van 80 kunnen nu nog navertellen hoe ze op de lagere school gepest werden. De kreukels gingen er niet meer uit. De gezichten van de kinderen in de klas vertelden haar dat haar boodschap was overgekomen.

Zelf iPhone-ringtone maken

Door Beatboxx op vrijdag 5 augustus 2011 16:17 - Reacties (21)
Categorie: Howto's, Views: 8.390

Onze grote vrienden uit Cupertino hebben het voor ons onmogelijk gemaakt zelf ringtones te maken voor de iPhone. 90% van de iPhone-bezitters heeft "Oude Telefoon", 9% Marimba en 1% iets anders. Het is vervelend als je in een drukke ruimte zit, en de "Oude Telefoon" gaat af. Iedereen in de buurt grijpt naar zijn iPhone, die na lang wurmen eindelijk de broekzak uitkomt. Ondertussen is je lunch op de grond gevallen, en je cola over je kleren. Om te ontdekken dat het niet jouw telefoon was.

Handig zou zijn als we zelf een leuk liedje konden kiezen als ringtone, toch? Zal ik je eens een geheimpje verklappen: Dit kan, en ik leg uit hoe.

Stap 1: Open iTunes

Stap 2: Zoek een leuk nummer uit en kies 30 seconden binnen dat nummer die jouw beltoon moeten zijn. Klik met de rechtermuisknop op dat nummer en ga naar info tonen-->Tabblad Opties. Type de gewenste begin- en eind-tijd in. Druk op OK

Stap 3: Druk wederom met de rechtermuisknop op dit nummer. Druk op "aac- versie aanmaken".

Stap 4: Klik met de rechtermuisknop (Die slijt erg veel vandaag ja) op het nieuw gemaakte nummer. Druk op "bestandslocatie" openen. Verander de extensie van dit nummer naar .m4r.

Stap 5: Open je .m4r in iTunes, door in iTunes op ctrl+O te drukken. Het nummer verschijnt onder beltonen.

Stap 6: Sync je iPhone via iTunes, en klaar!

Als je problemen hebt, mag je natuurlijk altijd DM'en

Howto: Thuisserver en HTPC in 1. Deel 1

Door Beatboxx op donderdag 30 juni 2011 00:00 - Reacties (3)
Categorie: Howto's, Views: 3.524

Inleiding
Bij ons thuis hebben we net een verbouwing achter de rug. (Bijna) alles is vernieuwd, zo ook onze oude TV. Er komt morgen (1 juli 2011) een nieuwe TV. Natuurlijk is het leuk als we niet steeds een dvd'tje of cd'tje uit de collectie moeten pakken voordat we 'm kunnen afspelen. Hiervoor is een mediaspeler, oftewel een Home Theater PC de beste oplossing. Verder denken we ook al een tijdje na over een simpele back-up-oplossing voor onze computers. Het is natuurlijk leuk om die twee te combineren in een. Zo gezegd zo gedaan. Ik leg in deze howto, en de hierop volgende uit hoe we van wat flappen een thuisserver en HTPC in een maken, die precies doet wat wij willen.
Inhoud
[list=1]
• De Hardware
• [jump=2]Het besturingssysteem [*][jump=3]De mediaspelersoftware[/]
1. De Hardware
We beginnen met de hardware. Ik begin met een lijstje eisen die van belang zijn:
  • Genoeg opslagcapaciteit
  • Zo min mogelijk geluid
  • Zo min mogelijk stroomverbruik
  • Betrouwbaar
  • (Relatief) kleine case, met goed design en genoeg 3.5" brackets
CPU's van Intel, omdat deze, zo blijkt uit reviews, niet extreem veel energie slurpen in verhouding tot prestaties en een IGP aan boord hebben. In eerste instantie wilde ik voor de i3 2100 gaan, maar ik ben toch voor de Pentium G620 gegaan. Deze heeft mindere prestaties, maar is wel goedkoper. Die prestaties heb je toch niet snel nodig als je een filmpje draait.
Opslagruimte, teveel kan je er nooit van hebben, toch? Ik vind van wel. Het heeft geen zin om 5 schijven van 2TB erin te zetten, om vervolgens maar 500GB te gebruiken.
Ik vind het wel belangrijk om Raid 1 te draaien, dit zorgt ervoor dat twee schijven gemirrord worden. Je hebt maar de helft van je data, maar een schijf mag compleet falen. LET OP: RAID is geen backup. Er kan kortsluiting plaatsvinden, je voeding kan doordraaien, je case kan in de brand vliegen. Gebruik raid NOOIT als backup!
Ik heb zelf gekozen om twee schijven van 2TB in Raid 1 te zetten, maar als je denkt meer data nodig te hebben kan je altijd voor 3 schijven in Raid 5 kiezen. Dan heb je 4TB aan usable space.
De case is een van de moeilijkste dingen. Ik heb echter een zeer mooie gevonden, de Silverstone LC10-E. Deze heeft maarliefst plaats voor 7 3.5" harde schijven. Theoretisch gezien kan je 'm dus volstauwen met 21TB aan schijven. (7x3TB).
Dit is uiteindelijk het lijstje geworden:

#ProductPrijsSubtotaal
1Intel Pentium G620§ 57,-§ 57,-
1Belkin Mini Bluetooth Adapter§ 9,-§ 9,-
2Samsung EcoGreen F4EG HD204UI, 2TB§ 59,26§ 118,52
1Silverstone LC10-E§ 88,90§ 88,90
1Fractal Design Anti vibration/noise-kit§ 12,26§ 12,26
1Scythe Big Shuriken§ 26,75§ 26,75
1Noctua NF-B9, 92mm§ 13,90§ 13,90
1Logitech Cordless Mediaboard Pro (Qwerty)§ 46,41§ 46,41
1Logitech Harmony 650§ 46,90§ 46,90
1Samsung SH-B123L/BSBP (12x, SATA-150, dual-layer, Zwart, OEM)§ 49,99§ 49,99
1be quiet! Pure Power L7 300W§ 34,50§ 34,50
1Kingston ValueRAM KVR1333D3N9K2/4G§ 26,52§ 26,52
1MSI H67MA-E35 (B3)§ 74,84§ 74,84
Bekijk collectie
Importeer producten
Totaal§ 605,49


Geluidskwaliteit is perfect, tenzij de harde schijven hard draaien. Dus tijdens het draaien van een normaal filmpje heb je nergens last van. Als de case dicht zit en je draait Linx en Furmark haalt de temperatuur niet de 50 graden. Kabelmanagment is alleen een beetje lastig. Verder, je mist een sata-kabel. Er zitten namelijk twee sata-kabels bij het moederbord, en geen bij de schijven zelf. Die zul je er dus bij moeten kopen, wil je van alles optimaal gebruik maken.
2. Het besturingssysteem
Als besturingssysteem heb ik de meest recente Ubuntu versie gekozen, gewoon omdat die gratis is en alles ondersteund wat we nodig hebben. Deze heb ik geinstalleerd vanaf een USB-stickie, maar dat kan je natuurlijk ook vanaf een cd'tje doen. Hoe we die instellen, dat leg ik uit in mijn volgende blogpost.

[h2][anchor=3]3. De mediaspelersoftware[/]