Hier schrijf ik alles wat in mij opkomt waarvan ik denk dat het leuk is als anderen het lezen. Puur mijn mening.

Hoe de mens uitsterft

Door Beatboxx op woensdag 10 oktober 2012 20:42 - Reacties (13)
Categorie: My thoughts, Views: 5.078

Ik wil dit blog beginnen met een hartelijke felicitatie voor de Brit John Gurdon en de Japanner Shinya Yamanaka. Zij hebben afgelopen maandag de nobelprijs voor de geneeskunde gewonnen, waarover hier meer te lezen valt.

Als jullie bovenstaand artikel hebben gelezen is te zien dat het mogelijk is om een gespecificeerde cel (Bijvoorbeeld een darmcel) te veranderen in een niet-gespecificeerde cel, een stamcel. Momenteel zijn onderzoekers erg ver met ontwikkelen van lichaamsdelen uit stamcellen. Dit zal op niet al te lange termijn het resultaat hebben dat uit stamcellen van een mens bijvoorbeeld een stuk hartweefsel, een nieuwe long, een nieuwe arm en dergelijken kunnen worden ontwikkelt. In samenwerking met het behaalde resultaat van deze nobelprijswinnaars betekent dat dus dat het over een aantal jaar mogelijk is om nieuwe lichaamsdelen te ontwikkelen uit een huidschilfer van een mens.

Hartstikke goed nieuws toch, zou je zeggen? Ik vind het een ramp. Zodra dit mogelijk zal zijn zal iedereen oneindig kunnen blijven leven, terwijl nog steeds nieuwe kinderen geboren zullen worden. Dit leidt ertoe dat de wereldbevolking explosief zal gaan stijgen, en dus dat er op de aarde op korte termijn te weinig grondstoffen zullen zijn om iedereen in leven te houden, en de mens zal de hele aarde in korte tijd opgebruiken.

Volgens de theorie van Darwin evolutioneren dieren al eeuwen doordat de zwakkeren sterven en de beteren zich juist voortplanten. Op die manier is de mens ook op de positie gekomen waar we nu staan, en dit heeft er ook voor gezorgd dat de meesten van ons sterk en gezond zijn. Als zwakkere mensen ook veel zouden voortplanten zalhet aantal zieke mensen enorm stijgen, en daardoor zullen zorgkosten enorm stijgen en zullen sterke mensen louter bezig zijn met het verzorgen van zwakkeren. Dat is precies wat nu gaande is. Ook mensen die niet sterk zijn en zijn geboren met ziektes of genetische afwijkingen planten zich voort. Dit heeft tot gevolg dat erfelijke aandoeningen zich verspreiden over de hele wereld, een ontwikkeling die in mijn ogen zeer kwalijk is.

Aan dit gedeelte zit ook een ethische kant. Kan je zomaar zwakkere mensen aan hun lot overlaten en laten sterven? Ik vind van niet. Voor zwakkere mensen zorgen is echter iets totaal anders dan ze ongelimiteerd laten voortplanten. Ik heb hierover nog geen mening, jullie?

Wat ik probeer te zeggen is dat we alle biologische wetten die ervoor gezorgd hebben dat we nu zijn waar we zijn gigantisch overtreden. Verder gebruiken we in een rap tempo alle grondstoffen op deze wereld op. Dit kan nooit lang goed gaan. Als we met z'n allen op deze manier door blijven gaan voorspel ik dat ik nog het einde van de wereld ga meemaken.

Financieel gesteggel

Door Beatboxx op vrijdag 2 maart 2012 23:04 - Reacties (23)
Categorie: My thoughts, Views: 5.050

Het kan u niet ontgaan. Er moet bezuinigd worden, en goed ook. Nu hebben we het goed, maar met een begrotingstekort van zo'n 9 miljard euro ontkomen ook wij er niet aan. Op elk van jullie moet zo'n ¤ 550 bezuinigd zou moeten worden als de Nederlandse overheid een compleet sluitende begroting wilt. Ik vraag me af of we dat moeten willen en of de oplossing niet anders kan dan puur bezuinigen op van alles en nog wat.

Enerzijds vind ik dat er niet bezuinigd moet worden. Iedereen heeft op de middelbare school geleerd dat wanneer minder geld wordt uitgegeven, bedrijven minder winst maken. Zij gaan twee dingen doen:

• Minder investeren, waardoor ook andere bedrijven op de volgende stap komen
• Werknemers ontslaan aangezien ze minder hoeven te produceren. Doordat ze werknemers ontslaan zal er echter nog minder geconsumeerd waardoor we weer opnieuw beginnen met deze cirkel.

Heeft geen zin. Wat hiertegen kan worden gedaan is geld investeren in de economie. Hier zitten echter ook nadelen aan. Als we jaar in jaar uit met een begrotingstekort blijven zitten geven we geld uit dat er niet is. Dat kan niet lijkt me. Als Nederland zich steeds verder in de schulden werkt verliest de financiële wereld het vertrouwen in onze economie, en ook dit heeft nadelige gevolgen voor ons.


Dit zijn simpelweg de directe gevolgen van de enige twee opties. (Het begrotingstekort houden vs. wegwerken). We moeten echter veel dieper in dit probleem duiken om tot een goede oplossing te komen. Wanneer het kabinet voor optie één kiest - het wegwerken van het begrotingstekort door te bezuinigen - zal het vertrouwen in onze economie in eerste instantie waarschijnlijk stijgen. We hebben immers weinig schulden, en ook in deze moeilijke tijden weten we zonder al te veel problemen blijkbaar het hoofd boven water te houden. Dat zal de economische daling enigszins tegenhouden. Maar zal dat effect een werking hebben die groot genoeg is? En de economie zal onherroepelijk weer verval gaan tonen op middellange termijn als we hard blijven bezuinigen.

Ook bij de tweede oplossing - gewoon geld investeren - zit een addertje onder het gras. Doordat we steeds maar meer geld uitgeven dan dat er werkelijk in de schatkist zit, zal Nederland zich steeds verder in de schulden werken. Dit zal voor een gedeelte gecompenseerd worden doordat de economie zal aantrekken, maar ook hier is het de vraag of dat effect genoeg is. Verder heb je hier een kans dat je als land vertrouwen verliest omdat je steeds maar teveel geld uitgeeft. Wil je dat wel?

Conclusie:

Als we teveel geld blijven uitgeven is er een kans dat de economie gaat aantrekken, maar de vraag is of dat genoeg is om het geld dat er teveel wordt uitgegeven te compenseren. Als we stevig gaan bezuinigen zal de economie echter alleen maar verder wegzakken doordat bedrijven minder verkopen, minder werknemers nodig hebben etc. Wat concluderen we hieruit? Beide opties hebben zowel voordelen als nadelen. Ze moeten worden gecombineerd zodat er een goed geheel uitkomt, dat meer voordelen dan nadelen heeft. Maar hoe?


Allereerst een goed nieuwtje, ik stop met de pure theorie :) Ik ga nu verder met hoe ik denk dat dit niet moet worden opgelost, maar omdat - zoals mijn muziekdocent altijd zei - we moeten denken in oplossingen en niet in problemen zal ik je ook vertellen hoe dit dan wel moet worden opgelost.

Wat er nu gebeurt is gigantisch veel gezeik en "gedemonstreer". Ik neem een voorbeeld, en wel de basisbeurs voor studenten. Dit kost de overheid jaarlijks zo'n 90 miljoen euro. Da's 1% van het landelijk begrotingstekort. Hierover is gigantisch veel gesteggel, en er wordt geprotesteerd voor moslims die geen geld mogen lenen van de Koran, enzovoort. Dames en heren, het gaat hier om 1%. Als over elke 1% zo gigantisch veel gezeikt moet worden, waar komen we dan? Ik durf te wedden dat alleen die eventuele afschaffing van de basisbeurs Jan-Kees een week tijd heeft gekost. Dan zou het begrotingstekort voor één jaar wegwerken hem statistisch gezien twee jaar kosten? MENSEN, WAAR GAAT DIT OVER. Bezuinigen is nooit leuk, maar het is de harde realiteit is dat het wel moet gebeuren. En het is nooit leuk als juist u hierdoor wordt getroffen. Maar u zal het ook treffen, ja u die denkt dat ik uit m'n nek lul ook en jij daar die dit allemaal niet zo boeit ook.

Wat ik dus bedoel is het volgende: De economie holt achteruit, en in plaats van dat we daadwerkelijk er iets aan proberen te doen, demonstreren, procederen en zeiken we over elke oplossing die wordt aangedragen. Dat vind ik treurig. Om terug te komen bij mijn voorbeeld over de basisbeurs: Als je met een lening van de overheid een universitaire opleiding afrondt, verdien je daarna waarschijnlijk tienduizenden euro's meer dan wanneer je die opleiding niet had kunnen doen. Dus, wat is het probleem?

Ik erger me, en dat merkt u. Ik schrijf regels vol bullshit over dit onderwerp omdat ik de lakse houding van ons Nederlanders spuugzat ben. Mijn docent Nederlands vertelde me donderdag echter dat stukken tekst geschreven uit woede vaak beter overkomen. Da's nu niet zo, hierboven staat één ongestructureerd stuk onzin. Maar ik meen het wel, er moet iets gebeuren. Door Griekenland, Italië(Laatstgenoemde met een staatsschuld van 1,7 biljoen euro) bungelt de hele eurozone op de rand van de afgrond. Ik denk dat Griekenland over een jaar niet op dezelfde manier in de eurozone zit als het nu zit. Het land hangt aan een dun touw dat elk moment kan knappen boven een kilometers diepe afgrond. De vraag is denk ik niet of maar wanneer het fout gaat. En Italië dat een schuld heeft die vele malen groter is dan Griekenland gaat ook niet echt goed. "The man in charge" daarzo houdt zich met weinig anders bezig dan met meisjes die net wel of niet 18 zijn en het tegenhouden van rechtszaken daarover. Dat land kan ook niet lang zo door. We moeten ervoor zorgen dat we met onze protest-cultuur en de "wanneer ik erop achteruit ga is het per definitie fout" mentaliteit ook mee worden gesleurd de diepte in, als het touw breekt. We moeten als land actie ondernemen. Niet door te staken, maar door met z'n allen net ietsjes harder te werken voor je geld. Door met z'n allen niet je geld onder je matras te bewaren maar producten te kopen.

Dit was dus oplossing één; met z'n allen in plaats van eindeloos zeiken over elke euro, actie te ondernemen. Dat is echter niet genoeg. Er moet bespaard worden, maar waarop?

Allereerst gaan de ambtenaren eraan geloven. Als voorbeeld neem ik UWV. UWV heeft zo'n 20.000 werknemers (BRON). In 2011 zijn iets minder dan 200.000 mensen aan een baan geholpen (Zelfde bron als daarnet). Dat is dus 10 mensen per persoon. Één werknemer daar helpt 10 mensen aan een baan in een jaar? Ok.

Ander voorbeeld is de put genaamd defensie waar steeds maar geld in wordt gezogen. Wanneer hebben we defensie ooit echt nodig gehad? Het enige gevaar dat nu loert is Iran, en op het moment dat die een kernraket op onze kop schieten hebben we toch niks aan al die tanks. Daar kan ook flink wat worden bespaard, vooral op materieel. Daar wordt namelijk 3,2 miljard euro aan uitgegeven. Daar kan ook wel een miljardje af lijkt me.....

Ander punt is ontwikkelingssamenwerking. Volgens de site van de overheid gaf Nederland in 2011 hier 4,4 miljard euro aan uit. Is er iemand op deze wereldbol die er last van heeft als dat budget naar 1 miljard gaat en 15 mensen in dienst worden genomen om te coördineren waar dat geld eigenlijk heen gaat?

Tot slot:

Hierboven staan 1279 woorden vol agressie van een snotjong van 15 jaar. Een jochie dat denkt dat ie precies weet wat er gaande is, maar eigenlijk is zijn wereldbeeld niet echt volgroeid. Hij zie flarden aan informatie waar hij zomaar allemaal conclusies uit trekt. Hij heeft wel echter een duidelijke mening over dat wat hij ziet. Hij vindt dat er aan het begrotingstekort iets gedaan moet worden. Hij begon met twee extreme oplossingen, om te concluderen dat er een middenweg moet worden gevonden. Nadat hij noemde wat er vooral mis is met de Nederlandse mentaliteit. Hij is zich er terdege van bewust dat hier kritiek op kan worden geleverd, en die wil hij graag horen. Behalve dat hij wil informeren wil hij ook de discussie uitlokken.

http://codecaster.nl/got/rmb/star1.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star2.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star3.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star4.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star5.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/stats.gif

Computer kopen, maar welke?

Door Beatboxx op woensdag 14 december 2011 17:29 - Reacties (25)
Categorie: My thoughts, Views: 4.891

Voordat ik begin, ik krijg niet eens salaris van ¤ 3000 per maand. Ook niet ¤ 1435.2, wat minimumloon is volgens google. Ik werk voor ¤ 4 per uur, dus geld uitgeven is niet iets wat ik zomaar doe. Ik heb echter 0 kosten waar ik rekening mee moet houden, ik woon als 15-jarig jochie gewoon thuis. Computeren doe ik met een Qmotion computer van een paar jaar oud. Half jaartje geleden deed ie opeens niks meer, en ik was er al vrij snel achter dat dit de HDD moest zijn (Hij errorde can't find bootdevice, de harde schijf tikte, werd ook in andere pc's niet herkend, en gaf al wat errors). Gelukkig backup ik mijn belangrijke documenten dagelijks volgens een vast script naar de Homeserver/HTPC/Testserver, dus documenten kwijt was ik gelukkig niet. Een 2TB schijfje die toen nog redelijk goedkoop waren erin, en hij deed 't weer vloeiend.

De laatste tijd gaat ie toch steeds langzamer. 1GB RAM erin is toch ietwat weinig, de GT8500 (Die overigens wel makkelijk met 25% kan worden ge oc't), en 2000 3DMark 06 punten is toch wat weinig om fatsoenlijk te gamen. (Dat wil ik ook niet, ik heb een PS3). Maar internet starten kost een week, HD films kijken gaat schokkend. Kortom, geen doen.

Ik heb in de vakantie's hard gewerkt en dat heeft erin geresulteerd dat ik een flink bedrag heb om al dan niet een nieuwe computer te kopen. Ik oriënteer me al ongeveer een half jaar op nieuwe computer's. Ik heb tientallen systemen gepost in de BBG, de een nog verder buiten budget dan de ander, maar ook een aantal heel reële systemen zoals deze hieronder:

#ProductPrijsSubtotaal
1Dell Ultrasharp U2312HM¤ 177,-¤ 177,-
1Cooler Master CM 690 II Advanced¤ 81,-¤ 81,-
1Scythe Mugen 3¤ 34,90¤ 34,90
1Intel Core i5 2500K Boxed¤ 182,90¤ 182,90
1OCZ ModXStream Pro 600W¤ 59,90¤ 59,90
1Crucial m4 CT128M4SSD2 128GB¤ 168,98¤ 168,98
1Sapphire HD6950 Dirt3 Edition¤ 235,89¤ 235,89
1MSI P67A-GD55 (B3)¤ 116,75¤ 116,75
Bekijk collectie
Importeer producten
Totaal¤ 1.057,32


Enige probleem waar ik toch tegenaanloop is mobiliteit. Ik heb een zolderkamertje op de derde verdieping, en als ik dan een hele avond weer een presentatie, verhaal, stuk code oid moet schrijven is het gewoon niet chill als je de hele avond in een koud zolderkamertje zit, als ik ook een laptop zou kunnen hebben en hetzelfde stuk voor de open haard schrijf. Verder ben ik veel op pad en baal ik soms wel echt dat ik geen computer bij me heb, hoewel dat toch flink veranderd is sinds ik een iPhone heb, want mailtjes lukken daar wel mee.

Nu beginnen we pas echt, sorry voor de veel te lange inleiding. Toch vind ik 'm nodig aangezien ik jullie om advies ga vragen, en voor goed advies heb je een beeld van de situatie nodig. Vandaar......

Ik ben verliefd, verliefd op de UX31. Z'n design vind ik geniaal, net zoals gigantisch snel opstarten, 1,3 (Of was het 1,13???) KG, redelijke accu (Maakt niet uit, er zijn overal stopcontacten), en gewoon een snelle SSD, en - voor een ultrabook - goed scherm en processor. Goed scherm? Ja, de kijkhoek is dan wel slechter dan bij een Macbook, ik heb geen idee hoe jullie altijd achter je laptop zitten, maar ik zit er vaak recht achter. En dan maakt het niet zo veel uit of de kijkhoek 120 of 170 graden is. Wel jammer is het slechte contrast, maar het is sowieso beter dan m'n huidige 1440*900 cheapass monitor.

Nadeel van de UX31 is dat de processor en de GPU gewoon belachelijk slecht zijn, en ik er dus nooit een fatsoenlijks pel op ga kunnen spelen. Dat maakt me eerlijk gezegd niet zoveel uit, aangezien ik toch niet ga gamen. Waar ik wel mee zit is de prijs. Voor 3/4 van de prijs koop je een 15,6" laptop, met een GT555M, 6GB geheugen, quad core 2GHz die naar 2,9GHz turbo't, toch iets anders dan de dual-core van 1,7GHz in de UX31 en je krijgt een 1080p scherm erbij (pricewatch: Asus N55SF-S1060V). Nadeel, het beste ding weegt het dubbele van de UX31, en dat vind ik toch echt wel een nadeel.

Ook is een gewone PC nog steeds een optie. Het systeem hierboven draait elke game die nu bestaat soepel, maar waarom zou ik op m'n pc gaan gamen als ik ook gewoon met 4 controllers met vrienden op de nieuwe 50" TV, met 7 boxjes door de woonkamer (7.1 dus:)) kan gamen? Doe ik dus niet. Tevens heb ik dan nog steeds het mobiliteitsissue, maar ik kan wel lekker de CPU overklokken.

Ik heb dus drie kandidaten:
  1. pricewatch: Asus N55SF-S1060V
  2. pricewatch: Asus Zenbook UX31E-RY009V
  3. gallery: Beatboxx
Ik maak dus maar ff een rijtje + en -'s

De N55SF:

+ Mobiliteit
+ Goed scherm
+ Snelle CPU en GPU
+ Goedkoop

- Geen SSD (Dus langzamer dan UX31 bij office)
- 2x zo zwaar als de UX31
- Battlefield 3 draait bv nog steeds niet

De UX31

++ Licht
+ Design
+ Mooi
+ Ziet er goed uit
+ Erg goed mee te nemen
+ Voor laptop redelijk scherm
+ SSD

- Prijs
- Gamen gaat écht niet
- Prijs
- Te duur
- Kost veel
- Nogal duur voor wat je er voor krijgt

GamePC(whislist)

+ Draait alle games goed
+ SSD dus erg snel
+ Goed scherm
+ Erg goeie accu

- Gaat niet zo makkelijk mee...


Ik heb hierboven dus de +'s en -'s opgeschreven. Dat heb ik echter al 800x gedaan. Ik wil jullie mening horen, en vooral veel onderbouwde meningen. Maar beter iets dan niets, dus geef sowieso ff aan welke je zou kiezen, en als je even 60secondjes over hebt, zeg dan ook in 3 regels waarom!!!!

Het onderwijs in NL

Door Beatboxx op vrijdag 21 oktober 2011 22:08 - Reacties (35)
Categorieën: My life, My thoughts, Views: 4.266

Inleiding
Ik schrijf dit verhaal vooral op de manier zoals ik het ervaar. Een VWO leerling die naar de universiteit gaat/ging zal zich er dus veel meer in kunnen vinden dan iemand die na VMBO-T de opleiding voor tuinier heeft gedaan en nu zijn eigen hoverniersbedrijf heeft.
Ik ben op dit moment een leerling in 4 Gymnasium op een niet nader te noemen school in Nederland. Verder heb ik goed contact met een aantal mensen die op verschillende functies in zowel het universitair-, voortgezet- als basisonderwijs werkzaam zijn. Ik heb dus het idee dat ik toch wel een klein beetje op de hoogte ben hoe het gaat in het VO. Basisonderwijs heb ik van voor naar achter helemaal afgerond, dus daar weet ik ook wel het mijne van. Het voortgezet onderwijs heb ik vage indrukken van. Mijn trainer die zijn propedeuse in drie jaar haalt, maar ook een andere mensen die elk jaar al hun studiepunten halen. Ik ben vandaag naar de TU Delft gegaan en ik heb dus een klein beetje een indruk over hoe het hele onderwijs in elkaar zit.
Globale omschrijving:
Basisonderwijs:
Op de basisschool leren we dingen die iedereen eigenlijk nodig heeft. Algemene topografie van Nederland blijft voor iedereen nuttig. Ik vind dat het tot algemene kennis behoort dat je op zijn minst de provincies leert aan te wijzen, maar ook dingen als schrijven en lezen heb je bij praktisch ieder beroep dat je later gaat uitoefenen nodig. Van het prijskaartje in de winkel tot de rekening van de nieuwe bank, je kan niet zonder lezen/schrijven. Ook kunnen rekenen hoort tot basiskennis.
Voortgezet onderwijs:
Op het voortgezet kunnen we in enge zin gezien uit drie wegen kiezen:
  1. VMBO
  2. HAVO
  3. VWO
Op de middelbare school heb je een aantal vakken die je meer dan lang genoeg hebt om een indruk van het vak te creëren, maar je hebt ze te kort om daadwerkelijk goed te worden in dit vak.

Verder is er in Nederland niet, zoals bijvoorbeeld in China wel, een soort "druk" om te presteren. Haalt een kind slechte cijfers? Dan plakken we toch lekker het etiket "Dyslectisch" erop? Nogmaals, mijn ervaring leert dat de meeste mensen makkelijk een niveau hoger kunnen dat ze willen, als ze maar hun best ervoor doen. Vanuit jongeren zelf wordt een sfeer naar elkaar toe gerecreëerd van "Gast waarom leer je? Boeie als je slecht cijfer haalt, school is gay". Op die manier is er geen leerling die het uiterste uit zichzelf haalt.
Hoe doen we dit dan?
Het Nederlandse onderwijs kan dus op twee punten drastisch worden verbeterd:
  1. Inzet vanuit leerlingen
  2. Het aangeboden vakkenpakket
Het eerste punt kan je (Vanuit het inzicht van een 15-jarige die hier niet voor heeft gestudeerd en dit nu op dit moment verzint) bereiken door of leerlingen die hun best doen te belonen, en/of leerlingen die er met de pet naar gooien extra op school laten zitten. (Als ze achter een tafel worden opgesloten en niks anders kunnen doen dan leren doen ze dit echt wel!!).

Het andere punt kan je bereiken door het VWO zo op te delen:

Klas 1+2: Wennen aan middelbare school en vooral kwaliteiten van leerlingen op gebied van kennisopname te vergroten, maar ook leerlingen duidelijk maken wat verschillende vakken inhouden door ze één jaar op een introducerende manier aan te bieden.
Klas 3+4: Verdiepen in of iets de bèta kant op (Biologie, Scheikunde, Natuurkunde), maar nog relatief veel vakken houden. Dus elk technisch vak. Ofwel de alfa kant op, ofwel gamma.
Klas 5+6: Binnen de subonderwerpen uit de 3e en 4e verder verdiepen. Dieper op onderwerpen ingaan en leerlingen echt vaardigheden aanleren.

Dit is zomaar een verzinsel op de vrijdagavond bij gebrek aan beter tijdvermaak, maar ook uit onvrede over het huidige onderwijsstelsel. Iedereen zeurt dat alles slechter wordt, maar uiteindelijk wordt onze economie over 20 jaar bepaalt door mensen die nu op school zitten, en wordt onze economie dan bepaalt door datgene wat zijn nu leren!. Ik wil met deze post vooral de discussie starten over wat jullie vinden van het huidige onderwijs. Dit is zomaar een globale schets hoe het nu is, en hoe het volgens mij anders zou moeten. Wat vinden jullie?

Ziggo, mijn mening

Door Beatboxx op maandag 18 juli 2011 15:44 - Reacties (24)
Categorie: My thoughts, Views: 6.703

Sinds een week of twee internetten, telefoneren en kijken we tv bij ziggo. In een half uurtje had ik alles aangesloten, en internette ik met 110Mbit/s down. Nu, twee weken later wil ik graag mijn mening geven over ziggo.

Laat ik vooropstellen dat ik zeer tevreden ben over de pure down- en up-loadsnelheden, interactieve TV en de TV-kwaliteit. Er zijn echter ook minpunten. Het internet deed het zojuist praktisch elke tien minuten een minuut niet. Pingen op domeinnaam werkte niet, op ip-adres wel. Mijn router - Linksys E4200 - er tussenuit gehaald en met een ethernet kabel in de modem van ziggo geplugd. Het probleem bleef. Ik bellen met de helpdesk van Ziggo, die mij eerst vertellen dat het aan mijn router ligt. Niet dus, anders zou het probleem weg moeten gaan. Daarna ligt het achtereenvolgens aan de netwerkkabel, de computer en het internetgebruik. Vervolgens verander ik de DNS-servers even naar die van Google (8.8.8.8 en 8.8.4.4) en het probleem is weg. Niet te reproduceren. Toen had ziggo opeens een tijdelijke storing.... Tuurlijk....

Alle speedtesten geven zo'n 110Mbit/s aan, maakt niet uit welke. Ook een server die ik bezit die 1Gbit/s aankan, en op dat moment zo'n 10% load had, haal ik bij het downloaden van een .bin file van 1GB gemiddeld 108.7Mbit/s. Behalve bij die van ziggo, daar haal ik 121Mbit/s. Tijdens die speedtest van ziggo heb ik netmeter aangehad, en zag ik dat ik echt geen bitje meer dan 109.1Mbit/s binnenkreeg. Bedrog?

Deze twee punten vind ik raar. Ook al is er een DNS-server kapot, dan mag je dat gewoon zeggen, toch? Kan gebeuren zeg ik dan. Maar hier krijg ik de indruk dat ze gewoon te weinig servercapaciteit hebben en dat als smoesje gebruiken. Met zulk internet mag je - als ze geen storingen hebben - goed werkende DNS-servers verwachten.


Wat wil ik hier mee zeggen? Ik wil zeggen dat Ziggo op papier geweldige diensten aanbiedt, die in de praktijk ook geweldig zijn. Ziggo blinkt echter niet overall uit. De klantenservice is dus gewoon slecht, en dat je mensen met een speedtest bedriegt vind ik neigen naar Fraude. Ziggo, je bent goed, maar je hebt echt nog wel wat te verbeteren!!