Wordpress veilig houden

Door Beatboxx op vrijdag 25 januari 2013 19:57 - Reacties (10)
Categorie: -, Views: 5.689

Wordpress is een van de meest gebruikte CMS's die er bestaat, zo niet de meest gebruikte. Een kleine 20% van alle websites draait op Wordpress. Helaas is een veel te groot aantal van die websites niet veilig, en veel te makkelijk te kraken. Hieronder staan een aantal tips om ervoor te zorgen dat Wordpress veilig blijft, en niemand toegang krijgt tot je website.
Stap 1: Software updaten!
Het is natuurlijk ongelofelijk voor de hand liggend, maar ook zo ongelofelijk belangrijk en het wordt veel te traag gedaan; het updaten van Wordpress. Gisteren is Wordpress 3.5.1 gereleased met daarin een aantal fixes voor toch redelijk serieuze security-issues. Het is van ongelofelijk belang om er altijd voor te zorgen dat jouw Wordpress versie volledig up-to-date is.

Niet alleen je Wordpress install moet je updaten, maar ook je plugins. Veel te vaak zitten er bugs in plugins die ervoor zorgen dat een potentiële aanvaller alsnog kan inbreken in je site door een brakke plugin. Die dus ook updaten!
Stap 2: Brute-force logins voorkomen
Een veel voorkomende manier om Wordpress te hacken is door middel van brute-force attacks. Dit gaat volledig geautomatiseerd, dus aanvallers kunnen heel veel sites tegelijk bestoken. Ze zijn uitgerust met wordlists met de meest voorkomende wachtwoorden, dat erin resulteert dat bij een aanzienlijk percentage van de websites toch kan worden gehackt. Er zijn een paar belangrijke dingen die je hiertegen kan doen:
  • Verwijder de gebruiker met username 'Admin' en maak een admin-account aan met een andere username
  • Gebruik een plugin die tegen brute-force attacks beschermt, zoals bijvoorbeeld Limit Login Attempts
  • Volg de andere tips op :Y)
Stap 3: Een security plugin installeren
Natuurlijk ben je zelf perfect en heb je al je instellingen perfect afgesteld, dus dat hoeft niet gecheckt. Of zijn we toch niet perfect??? In dat geval, kan je het beste een plugin installeren met veel opties die op veel verschillende manieren checkt of jouw wordpress-installatie wel veilig is. Eentje die ik veel gebruik is: Better WP Security.
Stap 4: Heb je altijd admin-rechten nodig?
Helaas heb je niet altijd de beschikking over een veilige internet-verbinding. Misschien zit je in de trein, in een café of op een vliegveld, maar wil je toch even die spellingsfout uit je nieuwe post halen? Dan is het niet zo handig om in te loggen op een admin-account, iedereen die wil kan je username en password gewoon meelezen en inloggen. Maak een account aan met minder rechten, dat je kan gebruiken in dat soort situaties.
Stap 5: Two-factor authentication
Dit is de stap voor mensen die security van hun wordpress install echt heel belangrijk vinden. Two-factor authentication houdt in dat je naast een username en een wachtwoord, ook een code moet invoeren die je bijvoorbeeld op het scherm van je telefoon kan vinden. Een goede plugin is deze, die werkt in combinatie met Google Authenticator.
Stap 6: (Protip) Forceer SSL voor alle verbindingen naar */wp-admin
Deze tips is voor de pro's, en hij vereist behoorlijk wat meer technische kennis dan de rest van de tips. Zorg ervoor dat je een SSL-certificaat gebruikt voor alle verbindingen naar je wp-admin directory, dat zorgt ervoor dat niemand je gegevens, wachtwoorden of gebruikersnamen kan afluisteren.


Ik hoop dat ik hiermee het internet weer ietsjes veiliger heb gemaakt :) . Het is niet heel moeilijk om Wordpress heel veilig te maken, je moet het alleen wel doen. Besteed een kwartiertje aan de veiligheid, en je maakt de kans op een potentiële hack veel kleiner!

Psychisch litteken

Door Beatboxx op woensdag 7 november 2012 17:32 - Reacties (13)
Categorie: Howto's, Views: 5.887

Pesten is de afgelopen tijd overal in het nieuws, bij grote tv-programma's schuiven hoogleraren in de kinderpsychologie aan, vooral naar aanleiding van de zelfmoord van Tim Ribberink wiens familie ik heel veel sterkte toewens.
Pesten is niet zozeer iets waar ik zelf heel veel ervaring mee heb, maar het is wel iets waar ik me onwijs aan erger en ook als mens voor schaam. Waarom zou iemand van vol verstand expres het leven van iemand anders zuur maken?

Ik wil omtrent dit onderwerp onderstaande met jullie delen. Ik kwam dit berichtje tegen op facebook, en ik heb geen idee wie de auteur is en of het überhaupt waar is. Wat ik wel weet, is dat het een heel mooi verhaal is, en zeker het lezen waard:


Een onderwijzeres in New York onderwees haar klas over de gevolgen van pesten. Ze gaf hen de volgende opdracht. Ze gaf alle kinderen in de klas een stuk papier en zei hen het te verfomfaaien, het te verkreukelen, er een prop van te maken, het op de grond te gooien en er op te stampen. Kortom er echt een puinhoop van te maken, maar het niet te verscheuren. De kinderen vonden dat wel een leuke opdracht en deden hun best het blad zo veel mogelijk te verkreukelen. Toen kregen ze de opdracht om het papier voorzichtig weer open te vouwen, zodat het niet scheurde en het weer glad te strijken. Ze liet hen zien hoe vol littekens en vuil het papier was geworden. Toen zei ze de de klas dat ze het papier moesten zeggen dat het hen speet dat ze het zo verkreukeld hadden. Maar hoe vaak ze ook zeiden dat het hen speet en hoe ze hun best ook deden om de kreukels weer uit het papier te halen, het lukte hen niet om het blad in de vorige gladde staat terug te krijgen. Ze wees haar leerlingen op alle littekens die ze achterlieten. En dat die littekens nooit meer zullen verdwijnen, hoe hard ze ook probeerden ze te repareren. Dat is wat er gebeurt als een kind een ander kind pest. Je kan zeggen dat het je spijt, je kan proberen het weer goed te maken, maar de littekens zijn er en die blijven. Mensen van 80 kunnen nu nog navertellen hoe ze op de lagere school gepest werden. De kreukels gingen er niet meer uit. De gezichten van de kinderen in de klas vertelden haar dat haar boodschap was overgekomen.

Hoe de mens uitsterft

Door Beatboxx op woensdag 10 oktober 2012 20:42 - Reacties (13)
Categorie: My thoughts, Views: 5.484

Ik wil dit blog beginnen met een hartelijke felicitatie voor de Brit John Gurdon en de Japanner Shinya Yamanaka. Zij hebben afgelopen maandag de nobelprijs voor de geneeskunde gewonnen, waarover hier meer te lezen valt.

Als jullie bovenstaand artikel hebben gelezen is te zien dat het mogelijk is om een gespecificeerde cel (Bijvoorbeeld een darmcel) te veranderen in een niet-gespecificeerde cel, een stamcel. Momenteel zijn onderzoekers erg ver met ontwikkelen van lichaamsdelen uit stamcellen. Dit zal op niet al te lange termijn het resultaat hebben dat uit stamcellen van een mens bijvoorbeeld een stuk hartweefsel, een nieuwe long, een nieuwe arm en dergelijken kunnen worden ontwikkelt. In samenwerking met het behaalde resultaat van deze nobelprijswinnaars betekent dat dus dat het over een aantal jaar mogelijk is om nieuwe lichaamsdelen te ontwikkelen uit een huidschilfer van een mens.

Hartstikke goed nieuws toch, zou je zeggen? Ik vind het een ramp. Zodra dit mogelijk zal zijn zal iedereen oneindig kunnen blijven leven, terwijl nog steeds nieuwe kinderen geboren zullen worden. Dit leidt ertoe dat de wereldbevolking explosief zal gaan stijgen, en dus dat er op de aarde op korte termijn te weinig grondstoffen zullen zijn om iedereen in leven te houden, en de mens zal de hele aarde in korte tijd opgebruiken.

Volgens de theorie van Darwin evolutioneren dieren al eeuwen doordat de zwakkeren sterven en de beteren zich juist voortplanten. Op die manier is de mens ook op de positie gekomen waar we nu staan, en dit heeft er ook voor gezorgd dat de meesten van ons sterk en gezond zijn. Als zwakkere mensen ook veel zouden voortplanten zalhet aantal zieke mensen enorm stijgen, en daardoor zullen zorgkosten enorm stijgen en zullen sterke mensen louter bezig zijn met het verzorgen van zwakkeren. Dat is precies wat nu gaande is. Ook mensen die niet sterk zijn en zijn geboren met ziektes of genetische afwijkingen planten zich voort. Dit heeft tot gevolg dat erfelijke aandoeningen zich verspreiden over de hele wereld, een ontwikkeling die in mijn ogen zeer kwalijk is.

Aan dit gedeelte zit ook een ethische kant. Kan je zomaar zwakkere mensen aan hun lot overlaten en laten sterven? Ik vind van niet. Voor zwakkere mensen zorgen is echter iets totaal anders dan ze ongelimiteerd laten voortplanten. Ik heb hierover nog geen mening, jullie?

Wat ik probeer te zeggen is dat we alle biologische wetten die ervoor gezorgd hebben dat we nu zijn waar we zijn gigantisch overtreden. Verder gebruiken we in een rap tempo alle grondstoffen op deze wereld op. Dit kan nooit lang goed gaan. Als we met z'n allen op deze manier door blijven gaan voorspel ik dat ik nog het einde van de wereld ga meemaken.

Financieel gesteggel

Door Beatboxx op vrijdag 2 maart 2012 23:04 - Reacties (23)
Categorie: My thoughts, Views: 5.448

Het kan u niet ontgaan. Er moet bezuinigd worden, en goed ook. Nu hebben we het goed, maar met een begrotingstekort van zo'n 9 miljard euro ontkomen ook wij er niet aan. Op elk van jullie moet zo'n € 550 bezuinigd zou moeten worden als de Nederlandse overheid een compleet sluitende begroting wilt. Ik vraag me af of we dat moeten willen en of de oplossing niet anders kan dan puur bezuinigen op van alles en nog wat.

Enerzijds vind ik dat er niet bezuinigd moet worden. Iedereen heeft op de middelbare school geleerd dat wanneer minder geld wordt uitgegeven, bedrijven minder winst maken. Zij gaan twee dingen doen:

• Minder investeren, waardoor ook andere bedrijven op de volgende stap komen
• Werknemers ontslaan aangezien ze minder hoeven te produceren. Doordat ze werknemers ontslaan zal er echter nog minder geconsumeerd waardoor we weer opnieuw beginnen met deze cirkel.

Heeft geen zin. Wat hiertegen kan worden gedaan is geld investeren in de economie. Hier zitten echter ook nadelen aan. Als we jaar in jaar uit met een begrotingstekort blijven zitten geven we geld uit dat er niet is. Dat kan niet lijkt me. Als Nederland zich steeds verder in de schulden werkt verliest de financiële wereld het vertrouwen in onze economie, en ook dit heeft nadelige gevolgen voor ons.


Dit zijn simpelweg de directe gevolgen van de enige twee opties. (Het begrotingstekort houden vs. wegwerken). We moeten echter veel dieper in dit probleem duiken om tot een goede oplossing te komen. Wanneer het kabinet voor optie één kiest - het wegwerken van het begrotingstekort door te bezuinigen - zal het vertrouwen in onze economie in eerste instantie waarschijnlijk stijgen. We hebben immers weinig schulden, en ook in deze moeilijke tijden weten we zonder al te veel problemen blijkbaar het hoofd boven water te houden. Dat zal de economische daling enigszins tegenhouden. Maar zal dat effect een werking hebben die groot genoeg is? En de economie zal onherroepelijk weer verval gaan tonen op middellange termijn als we hard blijven bezuinigen.

Ook bij de tweede oplossing - gewoon geld investeren - zit een addertje onder het gras. Doordat we steeds maar meer geld uitgeven dan dat er werkelijk in de schatkist zit, zal Nederland zich steeds verder in de schulden werken. Dit zal voor een gedeelte gecompenseerd worden doordat de economie zal aantrekken, maar ook hier is het de vraag of dat effect genoeg is. Verder heb je hier een kans dat je als land vertrouwen verliest omdat je steeds maar teveel geld uitgeeft. Wil je dat wel?

Conclusie:

Als we teveel geld blijven uitgeven is er een kans dat de economie gaat aantrekken, maar de vraag is of dat genoeg is om het geld dat er teveel wordt uitgegeven te compenseren. Als we stevig gaan bezuinigen zal de economie echter alleen maar verder wegzakken doordat bedrijven minder verkopen, minder werknemers nodig hebben etc. Wat concluderen we hieruit? Beide opties hebben zowel voordelen als nadelen. Ze moeten worden gecombineerd zodat er een goed geheel uitkomt, dat meer voordelen dan nadelen heeft. Maar hoe?


Allereerst een goed nieuwtje, ik stop met de pure theorie :) Ik ga nu verder met hoe ik denk dat dit niet moet worden opgelost, maar omdat - zoals mijn muziekdocent altijd zei - we moeten denken in oplossingen en niet in problemen zal ik je ook vertellen hoe dit dan wel moet worden opgelost.

Wat er nu gebeurt is gigantisch veel gezeik en "gedemonstreer". Ik neem een voorbeeld, en wel de basisbeurs voor studenten. Dit kost de overheid jaarlijks zo'n 90 miljoen euro. Da's 1% van het landelijk begrotingstekort. Hierover is gigantisch veel gesteggel, en er wordt geprotesteerd voor moslims die geen geld mogen lenen van de Koran, enzovoort. Dames en heren, het gaat hier om 1%. Als over elke 1% zo gigantisch veel gezeikt moet worden, waar komen we dan? Ik durf te wedden dat alleen die eventuele afschaffing van de basisbeurs Jan-Kees een week tijd heeft gekost. Dan zou het begrotingstekort voor één jaar wegwerken hem statistisch gezien twee jaar kosten? MENSEN, WAAR GAAT DIT OVER. Bezuinigen is nooit leuk, maar het is de harde realiteit is dat het wel moet gebeuren. En het is nooit leuk als juist u hierdoor wordt getroffen. Maar u zal het ook treffen, ja u die denkt dat ik uit m'n nek lul ook en jij daar die dit allemaal niet zo boeit ook.

Wat ik dus bedoel is het volgende: De economie holt achteruit, en in plaats van dat we daadwerkelijk er iets aan proberen te doen, demonstreren, procederen en zeiken we over elke oplossing die wordt aangedragen. Dat vind ik treurig. Om terug te komen bij mijn voorbeeld over de basisbeurs: Als je met een lening van de overheid een universitaire opleiding afrondt, verdien je daarna waarschijnlijk tienduizenden euro's meer dan wanneer je die opleiding niet had kunnen doen. Dus, wat is het probleem?

Ik erger me, en dat merkt u. Ik schrijf regels vol bullshit over dit onderwerp omdat ik de lakse houding van ons Nederlanders spuugzat ben. Mijn docent Nederlands vertelde me donderdag echter dat stukken tekst geschreven uit woede vaak beter overkomen. Da's nu niet zo, hierboven staat één ongestructureerd stuk onzin. Maar ik meen het wel, er moet iets gebeuren. Door Griekenland, Italië(Laatstgenoemde met een staatsschuld van 1,7 biljoen euro) bungelt de hele eurozone op de rand van de afgrond. Ik denk dat Griekenland over een jaar niet op dezelfde manier in de eurozone zit als het nu zit. Het land hangt aan een dun touw dat elk moment kan knappen boven een kilometers diepe afgrond. De vraag is denk ik niet of maar wanneer het fout gaat. En Italië dat een schuld heeft die vele malen groter is dan Griekenland gaat ook niet echt goed. "The man in charge" daarzo houdt zich met weinig anders bezig dan met meisjes die net wel of niet 18 zijn en het tegenhouden van rechtszaken daarover. Dat land kan ook niet lang zo door. We moeten ervoor zorgen dat we met onze protest-cultuur en de "wanneer ik erop achteruit ga is het per definitie fout" mentaliteit ook mee worden gesleurd de diepte in, als het touw breekt. We moeten als land actie ondernemen. Niet door te staken, maar door met z'n allen net ietsjes harder te werken voor je geld. Door met z'n allen niet je geld onder je matras te bewaren maar producten te kopen.

Dit was dus oplossing één; met z'n allen in plaats van eindeloos zeiken over elke euro, actie te ondernemen. Dat is echter niet genoeg. Er moet bespaard worden, maar waarop?

Allereerst gaan de ambtenaren eraan geloven. Als voorbeeld neem ik UWV. UWV heeft zo'n 20.000 werknemers (BRON). In 2011 zijn iets minder dan 200.000 mensen aan een baan geholpen (Zelfde bron als daarnet). Dat is dus 10 mensen per persoon. Één werknemer daar helpt 10 mensen aan een baan in een jaar? Ok.

Ander voorbeeld is de put genaamd defensie waar steeds maar geld in wordt gezogen. Wanneer hebben we defensie ooit echt nodig gehad? Het enige gevaar dat nu loert is Iran, en op het moment dat die een kernraket op onze kop schieten hebben we toch niks aan al die tanks. Daar kan ook flink wat worden bespaard, vooral op materieel. Daar wordt namelijk 3,2 miljard euro aan uitgegeven. Daar kan ook wel een miljardje af lijkt me.....

Ander punt is ontwikkelingssamenwerking. Volgens de site van de overheid gaf Nederland in 2011 hier 4,4 miljard euro aan uit. Is er iemand op deze wereldbol die er last van heeft als dat budget naar 1 miljard gaat en 15 mensen in dienst worden genomen om te coördineren waar dat geld eigenlijk heen gaat?

Tot slot:

Hierboven staan 1279 woorden vol agressie van een snotjong van 15 jaar. Een jochie dat denkt dat ie precies weet wat er gaande is, maar eigenlijk is zijn wereldbeeld niet echt volgroeid. Hij zie flarden aan informatie waar hij zomaar allemaal conclusies uit trekt. Hij heeft wel echter een duidelijke mening over dat wat hij ziet. Hij vindt dat er aan het begrotingstekort iets gedaan moet worden. Hij begon met twee extreme oplossingen, om te concluderen dat er een middenweg moet worden gevonden. Nadat hij noemde wat er vooral mis is met de Nederlandse mentaliteit. Hij is zich er terdege van bewust dat hier kritiek op kan worden geleverd, en die wil hij graag horen. Behalve dat hij wil informeren wil hij ook de discussie uitlokken.

http://codecaster.nl/got/rmb/star1.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star2.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star3.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star4.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star5.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/stats.gif

Iedereen heeft een ander internet

Door Beatboxx op woensdag 22 februari 2012 12:10 - Reacties (8)
Categorie: -, Views: 6.128

Hoewel hij alweer ouder wordt, is het toch een van mijn favorieten. Hoe bedrijven zoals Google die staan voor een open internet zelf eigenlijk ook meedoen aan censuur. Aanschouw:




Via jippew.nl
http://codecaster.nl/got/rmb/star1.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star2.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star3.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star4.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star5.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/stats.gif